miercuri, 22 martie 2017

Sélection D’Or - o colecție prețioasă de uleiuri esențiale de la Solaris

Bună seara, dragile mele!

  Este ora potrivită să vă vorbesc despre relaxare, aromaterapie, băi lungi și fierbinți... V-am stârnit interesul? Atunci citiți mai jos ca să aflați de ce m-am îndrăgostit ca o adolescentă de uleiurile esențiale din gama Sélection D’Or de la Solaris.


   Mai întâi, se cade să vă spun cum ne-am cunoscut. S-a întâmplat acum mai bine de o lună, într-o zi geroasă, când la ușa mea a sunat curierul care mi-a adus o cutie arătoasă, de îmi era milă să o desfac, ce conținea câteva sticluțe ambalate în cutiuțe mici, în culori pastelate. Le-am deschis, curioasă, iar dinăuntru mă priveau niște sticluțe mici, verzulii, ce arătau precum poțiunile magice din poveștile copilăriei. Am început să citesc povestea lor în pliantul de prezentare și bucuria de a le descoperi pe fiecare în parte devenea tot mai mare. După cum bine știți, îmi clădesc viața prin prisma mirosului. Aromele sunt pentru mine ca niste capsule ale timpului, pline cu amintiri.

 

    Uleiurile esențiale Selection d’Or Solaris sunt produse cu măiestrie din plante si petale de flori, prin distilare cu vapori de apă. Produsele se remarcă prin calitatea premium, asigurată printr-o metodă de extracție avansată. 

   Mi-a plăcut mult faptul că fiecare sticluță de 5ml vine cu o pipetă dozatoare și e foarte ușor să pun exact cât ulei trebuie atunci când îl folosesc.    Cei de la Solaris recomandă să folosim aceste uleiuri esențiale în lampa de aromaterapie, amestecând cu 30 ml de apă 3-5 picături de ulei, sau amestecate cu uleiul de corp, tot căte 3-5 picături în 50 ml de ulei de bază. Eu le-am găsit totuși și alte utilizări. Am folosit uleiurile când făceam baie în cadă, turnând 5-7 picături în apă pentru a mă bucura de o baie relaxantă (recomand Lavanda pentru asta!) sau pentru a mă revigora când simțeam că îmi dă târcoale răceala (Eucaliptul și Menta fac minuni!).  Am mai folosit uleiurile esențiale pentru a-mi împrospăta rufele, punând câteva picături de ulei esențial la clătire. 

  Sunt convinsă că aceste uleiuri se pot folosi în fel și chip, cum ar fi pentru a vă prepara propria loțiune de corp parfumată. Uleiul esențial de portocale luptă împotriva celulitei, de exemplu. Ce e foarte util de asemenea, este faptul că uleiurile esențiale se pot combina între ele pentru a obține o mireasmă unică, exact pe placul vostru.   Nu uitați că pe lângă faptul că relaxează și ne îmbogățesc experiența olfactivă, aceste uleiuri au proprietăți terapeutice. Aș îndrăzni să spun că aduc beneficii atât trupului, cât și minții și sufletului, căci prin aromaterapie ne putem destinde, uitând pentru câteva clipe de stresul cotidian, sau ne putem concentra mai bine atunci când avem de făcut diverse activități ce necesită un efort intelectual crescut.   Vechii, greci, egiptenii, precum și alte popoare cunoșteau secretele uleiurilor esențiale și le foloseau în orice împrejurare a vieții, acordându-le un interes deosebit, așadar, hai să le acordăm și noi, oamenii moderni, locul care li se cuvine și să le utilizăm pentru a adăuga culoare și aromă vieții noastre. 

  Aș fi curioasă să îmi spuneți cum folosiți voi uleiurile esențiale și de asemenea, pe care le preferați. Aștept cu drag comentariile și mesajele voastre! 

Vă pup!

vineri, 10 martie 2017

Cum m-am apucat de citit!

Bună seara, dragi iubitori de carte!

  Am povestit de atâtea ori cu voi despre cărți noi și vechi, dar acum că am văzut provocarea Libris, mi-am dat seama că nu v-am spus niciodată cum m-am apucat de citit! Prieteni, luați-vă o cană cu ceai alături și aflați povestea mea. 

  Totul a început acum mulți ani, mai precis vreo 22. Pe atunci lucrurile erau mult mai simple, căci timpul curgea mai lent, oamenii erau mai curați sufletește, iar eu locuiam la țară, împreună cu părinții mei. Țin minte casa bătrânească, cu teiul falnic și parfumat ce o străjuia serios. Și ”camera nouă” în care mama și-a încropit o bibliotecă. Bunicul îi spunea mereu că a citit ”căruțe întregi de cărți”, iar eu mă amuzam imaginându-mi un căruțaș voios și rumen în obraji, care îi vindea mamei bucurie pe tipar. Așa am început eu să dau târcoale cărților. Am fost un copil care iubea singurătatea, nu era bucurie mai mare pentru mine decât să explorez casa și gradina căutând ceva interesant, așa că găseam mereu timp să intru în bibliotecă și să îmi plimb degetele peste acele cărți de beletristică așezate frumos pe rafturile lăcuite, iar la cele la care nu ajungeam, mă uitam cu jind, curioasă.


  Mă fascina să o privesc pe mama citind. Cărțile acelea vechi nu aveau nici copertă colorată, nici pagini lucioase, nici desene, așa că eu nu înțelegeam de ce mama zămbește, oftează sau ridică din sprâncene atunci când privește gângăniile alea mărunte și negricioase înșirate pe foi de culoarea untului. Îi tot acopeream paginile cu mâinile și o rugam să îmi spună taina lor.

   Într-o zi, mama mi-a dăruit prima mea carte. Se numea ”Heidi, fetița munților” și avea desene frumoase și pagini ce miroseau a bucurie. Eram în al nouălea cer, aveam de acum propriul mister de descifrat! Am învățat taina gângăniilor negricioase și le-am aflat și numele: litere. De atunci, citesc. Mult, cu dor, cu patimă, de fiecare dată când mi se face frică de realitate.

  La oraș, aproape de sătucul nostru, era o librărie pe strada Gării. O țin minte și acum pe doamna blondă care mă răsplătea cu bomboane cu lapte de fiecare dată când îi călcam pragul. Aveam mâinile umede de emoție când ne duceam spre gară și zăream ferestrele librăriei. Mă uitam cu ochi stăruitori la ea și îi spuneam: ”Mama, promit că nu mai cer dulciuri, dar te rog, ia-mi o carte!”. Cred că zămbetul meu știrb, de copil, o cucerea pe loc, căci niciodată nu mi-a rezistat mama. 

  Azi, în căsuța de la sat ”camera nouă” găzduiește și cărțile mele. Am adăugat acolo atâtea vieți, atâtea bucurii, visuri, tristeți, amintiri, cât să îmbogățesc viețile și celor ce vor veni după mine. Setea de lectură e un dar pe care cu cât îl dai mai des și altora, cu atât va spori, fără să devină vreodată de prisos.

Articol ce răspunde provocării Libris, cu ocazia ediției a XIV a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov.


joi, 2 martie 2017

Noutăți de la Guerlain: Angelina Jolie este imaginea parfumului Mon Guerlain

Capitolul 1
Parfumierul

     
                                                                                                                                                                                                                                                                    
Thierry Wasser, GUERLAIN MASTER PERFUMER
„Am o sete de nestapanit pentru tinuturile indepartate, cu o dorinta tot mai mare de a calatorii in cautarea de noi miresme”.

Din 1828, 5 generatii de parfumieri Guerlain au marcat istoria parfumeriei cu capodopere olfactive majore, create din suflet.

Parfumurile Guerlain au o semnatura unic: Guerlinada. Aceasta reprezinta incununarea a 6 ingrediente cult, favorite ale brandului: trandafiri, iasomie, iris, bergamota, vanilie si boabe tonka.
Thierry Wasser, a 5 generatie, devine parfumier Guerlain in 2008, iar de atunci a exploarat cele mai indepartate tinuturi pentru a gasi cele mai rare si pretioase materii prime.
Astfel, el a inventate noi acorduri si a creat peste 1100 de esente olfactive.

De asemenea, el a orchestrat crearea noului parfum feminin, Mon Guerlain, prin combinarea unor materii prime rare, in concentratii secrete.

„La fel ca si predecesorii dinaintea mea, munca mea este ghidata de pasiunea pentru maiestrie, pentru admiratia know-how a artizanilor, autenticitatea întâlnirilor și sinceritatea emoțiilor”.
„Cunoastem fiecare detaliu al ingredientelor selectate, iasomia, vanilia, lemnul de santal si lavanda, deoarece ne achizitionam materiile prime de la femei si barbati pe care ii intalnim si cu care cream o legatura tot mai puternica”.
Thierry Wasser 

In spatele lemnului de santal din Australia, a Carlei lavanda care creste la altitudini de 1300m (4265 picioare) in regiunea Provençal, Drôme, a iasomiei Sambac din sudul Italiei si a vaniliei Tahitensis din Papua New Guinee, exista oameni mununati si pasionati, care cresc, selecteaza, extrag si distileaza materii prime pretioase.

Inca din timpul lui Aimé Guerlain, al 2-lea parfumier Guerlain, care a calatorit in Rusia la sfârșitul secolului al 19-lea in cautarea esentei de mesteacan si a notelor de piele, legatura acestora a fost contruita pe baza de incredere.

Guerlain reprezinta o concentrare a relațiilor umane reale cu oameni care fac creatiile noastre autentice si unice. Toate emotiile, de la camp si pana la laborator, devin note Guerlain, reprezentate in final prin intermediului parfumului creat pentru femeia sincera, extraordinara si autentica.

CAPITOLUL 2
Parfumul


„Crearea unui parfum este o lucrare de emoție și intuiție.
Perpetuează minunea oferită de frumusetea naturii, cand este transpusa de inteligenta umana”
JACQUES GUERLAIN, a 3-a generatie.

NUMELE
Un nume soptit, ca o mangaiere pe piele. Un nume care evocă 200 de ani de istorie plini de experiențe, alimentat de succes si expertiza, evidentiat de pasiunea parfumierului Guerlain.
STICLA
Sticla quadrilobe, a fost gandita de Gabriel Guerlain și realizata de Baccarat în 1908.
An dupa an, si-a castigat statutul in randul sticlelor legendare Guerlain, inspirand numerosi artisti si designeri in creatiile lor.
Simpla si eleganta, ea aminteste de recipientul unui alchimist, numele ‚quadrilobe’ fiind inspirat de dopul sticlei, format dintr-o bucata solida obtinuta dintr-o forma cu 4 lobi.
Astazi, noul parfum aduce un omagiu feminitatii contemporane, prin unirea contrastelor exprimate de liniile drepte si forma curbelor, evocand o feminitate puternica, libera si senzuala.

Punctul de plecare pentru Mon Guerlain a fost vanilia. Ingredient preferat, cu note invaluitoare si senzuale, nelipsita din marile capodopere Guerlain: Shalimar, Habit Rouge si Jicky.

Carla Lavanda, este ca nicio alta. Cultivata in Drôme, Provence, are proprietati olfactive unice, combinand genurile masculine / feminine, pentru o oferi noului parfum modernitate.
Carla Lavanda, agita componenta feminina, senzuala si invaluitoare a vaniliei prin infuzarea ei cu prospetime, puritate si simplitate.
Acest lucru nu este considerat un compromis, ci mai degrabă reprezinta bogăție adusă prin diferență.

Iasomia Sambac
Pentru a dezvalui feminitatea delicata, Thierry Wasser a ales pentru noul parfum regina florilor, iasomia.
Reprezinta liantul care face legatura intre vanilie si lavanda.

Lemnul de santal Australian
Lemnul de santal exprima bogatiile interioare ale tuturor femeilor.
Este ingredientul cheie care asigură rezistența și păstrează misterul feminitatii eterne.


CAPITOLUL 3
Muza

“ Intotdeauna am creat parfumuri pentru femeia pe care o admiram”
JACQUES GUERLAIN, a 3-a generatie

“Tatuajul meu invizibil, parfumul meu, Mon Guerlain.”
ANGELINA JOLIE

Intre Angelina Jolie si Guerlain exista o legatura inca din copilarie, legata de amintirea mamei sale care iubea si aprecia pudra Guerlain, parfumata cu iris si violete si pastrata de aceasta printre bunurile sale pretioase.
Angelina asocieaza amintirea acestui produs cu eleganta, feminitatea si calitatea.

Multi ani mai tarziu, legatura invizibila dintre Angelina si Guerlain este reinnoita in timpul intalniri din Cambodgia, in timp ce aceasta isi regiza cel de-al 4 film artistic ” First They Killed My Father” , care istoriseste despre trecutul unui copil prin prisma razboiului si a pierderii.

Acesta moment marcheaza inceputul parteneriatului pentru crearea unui nou parfum, ce avea ca scop readucerea in atentia consumatorilor a maiestriei Guerlain, a calitatii, expertizei, valorilor si aspiratiile feminitatii moderne.CAPITOLUL 4
FilmulANGELINA JOLIE, este actrita, regizor si reprezentant special ONU pentru Refugiati. De asemenea, este co-fondator al Initiativei de prevenire a violentei sexuale.

In prezent, este regizor pentru al 4-lea ei film de lung metraj “First They Killed My Father”, ce are ca subiect principal genocidul din Cambodgia, prin ochii unui copil.

Ea si-a donat intreagul onorariu, obtinut in urma colaborarii cu Guerlain, în scopuri caritabile.

Filmul publicitar al parfumului a fost filmat in Provence, Franta - unde creste si se recolteaza Carla Lavanda din Mon Guerlain- regiune iubita si cunoascuta de multi ani de Angelina si familia ei.

Pentru prima data, Guerlain aduce un tribut pentru renumele si maiestria dobandita inca din 1828, prin punerea numelui in centrul atentiei propriei creatii, in cadrul campaniei publicitare.

Intalnim creatorul, compunand un parfum pretențios și somptuos, plin de indrazneala si mister. Un parfum pentru imaginea femeii pe care o admira, care reprezinta in mintea lui emotiile, atributele, alegerile si visele care intruchipeaza feminitatea moderna: neinfricata dar blanda, puternica dar delicata, senzuala si iubitoare, libera si cu multa compasiune pentru ceilalti.

Un parfum pentru femeia care imbratiseaza tot ceea ce viata ii ofera si toate laturile sale personale, care se simt bine in propria piele si a carei ghidare spirituala este de a trai o viata in care sa ii ajuti si pe ceilalti.

“In felul sau, parfumul este ca o haina invizibila, un joc intre ceea ce ascunde si ceea ce dezvaluie”. Guerlain

Pret aproximativ in magazine: 100ml - 625lei
Parfumul este deja disponibil in magazine.